Hírek

A Szeretet az erősebb népszerűsítő kampányban résztvevő sztár: Szikora Róbert!

Dzsu | 2019-07-04

A Szeretet az erősebb népszerűsítő kampányunkban részvevő, következő sztár nem más, mint Szikora Róbert!
Köszönjük, hogy támogatja az Összetartozás Templomának építését!
Bárki szelfizhet a Magyarság Háza épületében lévő roll up mellett, így segítve Bözödújfalu szimbólumának visszaállítását.

A Robival készült szelfit megtekintheted a Bözödújfaluért Egyesület Facebook oldalán is!

2013 nyarán egy lelkes kis csapat elhatározta, hogy létre hív egy civil kezdeményezést az elárasztott Bözödújfalu fennmaradt értékeinek, kulturális emlékeinek megmentéséért. Többszöri próbálkozás után 2014-ben a segesvári bíróságon került bejegyzésre a Bözödújfaluért Egyesület, közhasznú civil szervezetként.
Az Egyesület célja: Bözödújfalu történelmi emlékeinek kulturális örökségvédelme. Célunk a még létező adatok összegyűjtése és ezek által a falu valós történetének bemutatása.
Bözödújfaluból elszármazottak segítségével igyekszünk egy hiteles képet nyújtani a falu történetéről, növelni kulturális és idegenforgalmi vonzerejét, felkelteni az érdeklődést a falu igazi értékei és történelme iránt úgy, hogy ez a falu szülötteinek és a környékbeli lakosok identitásának növelését is segítse. Céljaink megvalósítása érdekében, Erdőszentgyörgy önkormányzatának és polgármesterének támogatásával 2014 augusztusában kisebb területrendezési intézkedéseket végeztünk, és felállítottunk egy haranglábat, amelyről a bözödújfalusiak találkozóján megszólaltak az összedölt templomok harangjai.
2015-ben bözödújfalu lerombolt házainak emlékére kopjafák felállítását tűztük ki célul. Ez a megvalósítás a faluból elszármazott, Szombatfalvi József és Sükösd Árpád, valamint számos erdélyi fafaragó segítségével jöhetett létre.
Több éves adatgyűjtő munka után, az erdőszentgyörgyi önkormányzattal közösen indítványoztuk egy épület és terepmakett elkészítését, amely a falu egykori képét eleveníti fel.

Céljaink megvalósítását segítheti Ön is!

Írta: Dzsu