Hírek

Az R-GO kulisszái mögé: Így született a legendás dal, a SZERETLEK IS +NEM IS

admin | 2018-10-10

Robi mindig is isteni ajándékként tekintett erre a szerzeményére.

1985-ben a zenekar hihetetlen lendületben volt, éjszakák jöttek, éjszakák teltek, és a túlfűtött hangulatban Robinak inspirációként szolgált egy hajnali derengés. Egyik buli után, amit a lakásukban tartottak, éjjeli 4 óra körül bekapcsolta a magnót, elővette a gitárját, és énekelni kezdett.

Másnap reggel hallgatta vissza az előző napi felvételeket, maga is meglepődött, mikor felcsendültek a bűvös sorok:

„Szeretlek is, meg nem is, tudod, így van ez,

A szerelem engem mindig bolonddá tesz.”

Robi nem is emlékezett a sorokra, mintha valaki más súgta volna a fülébe azon a hajnalon. Azonnal megfogta, és tudta, hogy különleges szerzeményről van szó. De a fiúknak csak később mutatta be a repülőtéren. Frankfurtba mentek volna egy tévéműsorba, azonban a repülő a hatalmas köd miatt nem tudott felszállni, Robi a váróteremben játszotta el a zenekarnak az új dalt. A tagok először fintorogtak, kínos csend, majd szájhúzás fogadta Robi új szerzeményét. Paci és Józsi is visszalépésként értékelték a Robi romantikus zenéjét. Végül ez lett az új R-GO albumának címadó dala, ismét hatalmas siker, a zenekar a zenevilág szinte összes díját begyűjtötte a következő évben.

Már 35 éve színpadon az R-GO, 2018. december 18-án az Arénában jön az évszázad csikidam party-ja. Ha érdekelnek a részletek, kattints ide, és foglald le jegyed időben. Nagyon csikidam lesz!

Forrásaink, Robi életéről és az R-GO történetéről szóló mestermunkák:
Juhász Anna: Szikora Róbert – Ünnep. Libri Könyvkiadó Kft., 2013
Dr. Zoltán János: Szikora Róbert – Szerethetsz is, meg nem is, Tupf Produkció, 2007
Riskó Géza: R-GO – Szikora és bandája. Zeneműkiadó, 1986

Írta: admin