Hírek

2020.08.31. „Egyszerre minden”, Anton Molnar kiállításon a Vigadóban, Attival

Dzsu | 2020-08-31

Hétvégén a Vigadóban megnyílt Anton Molnar „Egyszerre minden” elnevezésű kiállítása, melyre meghívót kaptam Tónitól, a ma már világhírű, Franciaországban élő  művésztől.
Csodálatos, meghökkentő festmények.
Az eseményre Környei Attilával mentem, ott készült ez a fotó.
Egyébként Molnár Tóni készítette a Szeretlek is + nem is borítóját,
mint azt sokan tudjátok.

A kiállítás 2020. augusztus 28. és szeptember 13. között látogatható a Pesti Vigadó VI. emeleti kiállítótermében.

 

Anton Molnar (Molnár Antal)
Párizsban élő magyar képzőművész, az egyik legsikeresebb, és legismertebb külföldön élő magyar festő.
Az 1957-ben Budapesten született, 1988 óta Franciaországban élő Anton Molnár figurális festő, de stílusa inkább csak eszköz, hogy tágabb mondanivalókat feszegessen. A tér és az idő mezsgyéjén kalandozik, az életünkről beszél. Alkotásai, mint útinaplók, melyekben a tartalom sokszor áttételesen vagy rejtve keresendő.
Klasszikus technikával dolgozik, amelyet a flamand és olasz reneszánsz mesterek fejlesztettek ki.
A festményein sokszor szerepel kalligráfia és pop art elem, érezni a filmezés összetettségét, a ritmus váltását, a montázst. A tárlat címe Egyszerre minden, mert Budapestre komplex anyaggal érkezett a művész. Kedvenc témái mellett láthatjuk korai gyermekkori alkotásait és iskolai tanulmányrajzait is, amelyek mellett mostani munkák, csendéletek, portrék, street-art munkák és kísérletek színesítik a gazdag kiállítást, mely betekintést nyújt Anton Molnár összetett és humanista világába.
Az 1988 óta Franciaországban élő és alkotó művész „Egyszerre minden” elnevezésű tárlatának címadása igen találó. Anton Molnár ugyanis olyan, az elmúlt egy évben készült olajképeit és kora gyerekkorában készült rajzait hozta el szülőföldjére, amelyeket az egész eddigi életét meghatározó események, hatások ihlették.

Írta: Dzsu