Hírek

2022.05.25. AC News – Szikora Robi: Még nem tértem magamhoz

Dzsu | 2022-05-26

2022. május 25. AC News

Szikora Robi: „Még nem tértem magamhoz!”

Szombaton ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját az R-GO. A Papp László Sportarénában tartott, teltházas koncertről kérdeztük Szikora Róbertet, aki még mindig az összejövetel hatása alatt van.

A Szikora Robi által vezetett R-GO a hazai könnyűzene meghatározó zenekara immáron 40 éve. Nincs ember Magyarországon, aki ne dúdolta volna, legalább egyszer Szeretlek is + nem is, a Ballag a katona, vagy a Rég várok valakire című örökzöldek valamelyikét. Ezt a hihetetlen négy évtizedet ünnepelte május 21-én a Papp László Sportarénában közönségével a csapat frontembere.

„Még nem tértem magamhoz. Amikor 13.500 ember készül izgatottan és veled együtt ünnepel, egymást emelitek, az valami olyan érzés, amit nem igazán lehet szavakba önteni. Az ilyen helyzeteknél mindig ott van Isten is. Én mindent adományként fogok fel, s megmondom őszintén –mindamellett, hogy boldogsággal tölt el – magam is meglepődtem, hogy 40 év elteltével is emberek tömege pénzt, időt, energiát nem kímélve eljön. Velünk együtt egy olyan mély és meghitt közeget teremt, ahol két és fél órán át béke és boldogság van a világban. Mindez történik valahol Európa szívében, ahonnan néhányszáz kilométerre borzalmas dolgok történnek. Tudod, az egészen mennyei dolog ebben, hogy mindez azért van, mert egyszer egy srác, 40 évvel ezelőtt kitalálta, hogy csinál egy zenekart” – mesélt meghatottan Szikora a 40 éves R-GO születésnapi partyjáról az AcNews számára.

Hogy mit mesélt még Robi, azt elolvashatjátok itt!

Írta: Dzsu